lauantaina, maaliskuuta 13, 2010

Osaatko olla avuksi?...Tyyni tiedostaminen Osa 4

Minulla on ollut ilo tutustua moniin ihmisiin, jotka ovat auttaneet löytämään polkuja elämälleni. Osasta on tullut hyvin läheisiä ja toisinaan taas tiet ovat kulkeneet vain lyhyen aikaa rinnakkain.

Kaikkein vaikuttavimmilla kohtaamisilla on kuitenkin ollut yhteinen piirre. He ovat auttaneet ymmärtämään ja kokemaan elämää jollain uudella tavalla. Koskettavistakin kohtaamisista erottuu muutama, joilla on ollut erityinen merkitys. Vaikka se kuulostaakin hassulta, he ovat olleet oikeita Mestareita. Tarkoitan mestarilla tätä "The Treatise of Tahlan" tekstin kuvaamaa tapaa.

Finding the right master
Our path will always cross that of many others who for love or pride wish to teach us something. How can we tell friend apart from the manipulator?
The answer is simple: the true master is not the one who teaches an ideal path but rather s/he who shows her/his pupil the many ways that lead to the road that must be travelled to reach the destination. As of the moment that you find this road, the master can no longer help you, because your challenges are unique.
This holds true to neither love or war - but if we fail to understand this item we will never get anywhere.

Tämä on välillä ollut vaikeaa sisäistää. Siis olla auttamatta liian pitkälle. Olla kertomatta mielestään oikeita vastauksia elämän ristisanatehtävään.
Onneksi tekstin lopussa on armahtava huomio. "Tämä ei päde sen paremmin sodassa, kuin rakkaudessakaan..." Huh ... se olisikin ollut vaikeaa ;) Vaikka tätä ehkä kannattaisi kokeilla niissäkin?

Ainakin hetkittäin lasten kanssa tästä voisi ottaa oppia?

1 kommentti:

Kokonainen kissatyttö kirjoitti...

... tälläkertaa ymmärsin täysin (tai ainakin luulen niin).
Huh huh, en tiedä kannattaisiko kokeilla. Ehkä sittenkin? No, miksipä ei (kokeilen joskus ja kerron sitten).
:)

ps. tänään on taas tämmöinen päivä