tiistaina, maaliskuuta 09, 2010

Sydän paikallaan . . . Tyyni tiedostaminen osa 2

Kiitos palautteesta. Osa lukijoista on ollut hämillään tyylinvaihdoksesta, mutta henkilökohtainen mentorini on kannustanut minua tekemään rytminvaihdoksia. Olen kokeillut niitä eri tilanteissa ja tykästynyt. Suosittelen!

Letting the heart be present
Whoever trusts in his power of seduction, 
capacity to say things at the right time, 
and proper use of the body, 
is deaf to "the voice of the heart". 
This can only be heard when we are in perfect tune 
with the world around us, 
never when we are the center of the universe. 
This holds true for both love and war. Warrior of light

Tämä on yksi hienoimpia tekstejä mitä tiedän...  se on moniselitteinen kuin runo, paradoksinen kuin zen arvoitus ja samalla niin tosi oman kokemukseni mukaan. Olen oppinut sen kantapään kautta.

Itseluottamus on yksi kulttuurimme harhoista. Tavoittelemme varmuutta esiintymisessä,  asiantuntijuudessa ja erityisesti varmuutta oikeassa olemisessa. On hienoa, kun osaa jonkun asian niin hyvin, että mitä tahansa siitä kysytäänkin, tiedän kyllä vastauksen. On se hienoa että voin luottaa pärjääväni omilla voimillani!

Vaan samalla kuitenkin aika surullista... Teen itse työtä, jossa tehtäväni on tietää ja esittää asioita, saada toisia työskentelemään yhteisten tavoitteiden eteen ja löytämään ratkaisuja heidän ongelmiinsa. Olen käytännössä kokenut, miten varmuuteni siitä miten asioiden pitäisi ryhmässä toimia johtaa täydelliseen kaaokseen ja tavoitteen hukkaamiseen.

Ja sama toisin päin, kun pidättäydyn tietämästä liikaa, kuuntelen sydäntäni ja autan ihmisiä tilanneherkästi etenemään heidän kannaltaan oikeaa polkua ja oikealla tavalla, tilanteet ovat hauskoja ja äärimmäisen tuloksellisia. Varsinkin jos muutkin ovat avoimin sydämin paikalla...

Milloin sitten olen virittynyt maailman taajuudelle? Silloin, kun elän ja hengitän sen mukana, ilman omaa pakottavaa agendaa, ilman yhtä valittua polkua tavoiteltavaan tilaan. Silloin, kun valintani ja tahtoni kunnioittavat sitä mitä on muissa ihmisissä ja muussa maailmassa, asiat tapahtuvat luontevassa järjestyksessä ja johtavat hyviin lopputuloksiin.

Sanomattakin on selvää, että se mikä pätee työryhmissä toimii myös ihmissuhteissa =)

2 kommenttia:

Kokonainen kissatyttö kirjoitti...

... totta. Asiaa. Keskittymistäni kyllä hieman haittasi nuo sydämelliset ihmiskasvot tuossa. Aiheeseen kuva sopi erinomaisesti... tai voinhan tietysti olla väärässä (koska en välitä oikeassa olemisesta sitten vähääkään). :)

Jukka kirjoitti...

Tenzin Gyatso on ehkä sydämellisin ihminen jonka luulen tietäväni ;)