tiistaina, tammikuuta 30, 2007

Jos joudut umpikujaan...

Olemme kääntymässä nykyisen (työ)elämänmenon voivottelusta kohti muutosta, kohti jotain HYVÄä - Hitaampaa, Yksinkertaisempaa, VÄhemmän uuvuttavaa meininkiä.

Edellinen lause pätee ainakin tähän blogiin, on tullut aika pohtia muutosta. Mutta kuvaa se tätä aikaakin, muutos värähtelee aivan pinnan alla, se on jo käynnissä, elämme uuden ajan kynnyksellä.

Epäiletkö? Ilmastokaan ei pysy paikallaan, kokonaiset jäätiköt ovat lähteneet liikkeelle, niin navoilta kuin sydämistäkin.

On olemassa zen-sanonta, joka kuuluu osapuilleen näin: "Jos joudut umpikujaan, muutu - muuttuneena pääset läpi."

Me olemme umpikujassa. Tulemme siis muuttumaan. Vai olemmeko umpikujan itsellemme aiheuttaneet, jotta saisimme muututtua?

Terveisin Oiva

1 kommentti:

pikku-Ope kirjoitti...

Ehkä minussakin on kaksi henkilöä. Toinen on todella huolissaan ilmastonmuutoksesta, ihmiskunnan pahoinvoinnista, sodista ja vihasta.

Jossain syvällä sisässäni on kuitenkin puoli, joka luottaa siihen, että kaikki on aina juuri niin kuin pitääkin, että kaikki etenee juuri niin kuin on tarkoitettu. Ehkä yltäkylläinen materialismi saa ihmiset huomaamaan sen tyhjyyden entistä enemmän, tai ainakin ne, joiden on tarkoitettu huomata. Ehkä ilmastonmuutos on juuri sitä varten, että voimme tehdä sille jotain..

Ehkä maailma on muuttumassa, ehkä ihmiskunta no heräämässä lapsuudestaan, ehkä kaikki on vain todella kaunista ja juuri niin kuin pitääkin?

p-O