keskiviikkona, huhtikuuta 23, 2008

Reipasta kilpailuhenkeä


Save-the-planet on kuuminta hottia juuri nyt. Kymmenen vinkkiä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen myy lehteä paremmin kuin kyläkauppiaan naisseikkailut. Helsingin Sanomissakin oli juttu, miten Australiassa kehitetään keinoja varastoida hiilidioksidia maan alle.

Miten sinä olet osallistunut kyseiseen kisaan? Omalta osaltani päätin tänään seuraavaa.

Aion pitää huolta siitä, että omalla kasvatuksellani en tue lasteni kilpailuvietin kehitystä tai oman elintason parantamisen tarvetta.

Lasipullojen ja banaaninkuorten kierrätyksellä ei mielestäni saa anteeksi sitä, jos välittää olemassa olevan selviytymistarinan eteenpäin. Se ei nimittäin enää kanna.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kilpailua peliin! Olen hämmästyttänyt itseäni ylpeydentunteella, joka syntyy siitä että osaan KORJATA erilaisia asioita. Tämä merkitsee että minulle ei enää ole niinkään tärkeää tavaroiden uutuus kuin se, että saan iloa tavaroista. Kun osaan korjata vanhoja asioita, vältyn kuormittamasta kiertoa. Sitä paitsi osa vanhoista tavaroista ovat peruslaadultaan vahvempia ja "arvostettavampia" kuin uudet kiiltävät kulukkeet. - Olli

Jukka kirjoitti...

Tutulta tuntuu. Olen sellaisestakin yllättynyt, miten ikävältä tuntuu OSTAA mitään. Kaupassa käynti on jotenkin ankea asia nykyisin.

Kyllähän sitä tulee ostettua kaikenlaista, mutta se ei enää ilostuta entiseen malliin.

HeidiR kirjoitti...

No, nyt se Uskokin hävisi..

Ja tilalle tuli Jukka. :)

Minä olen muuten aina ollut "huono" ostaja kulutusyhteiskunnassa. Ostan yleensä uutta, kun vanha menee rikki.

Esim. ostan uudet farkut kun vanhat ovat niin kuluneet, ettei niitä kehtaa pitää.

Sitten minulla on kenkiä yleensä yksi pari/käyttötarkoitus.

Lenkkareita pidän käyttökenkinä keväällä ja syksyllä. Kesällä on yhdet käytännölliset sandaalit. Talvella on yhdet talvikengät. Yhdet juhlakengät on ja sitten yhden vähän paremman näköiset saappaat, joita voi käyttää mustien housujen kanssa kesällä ja talvella. Lenkkarit ovat huonon näköiset mustinen housujen kanssa.

Asunnon sisustusta en ole muuttanut pitkään aikaan. Uuden sohvan tarvitsisin. Tämä nykyinen on jo 10 vuotta vanha ja nuhraantunut. Mutta varmaan ostan sitten uuden sohvan kun tämä menee lopullisesti rikki.

Mutta sitten jostain syystä ei tehnyt juuri yhtään tiukkaa ostaa itselleni oma kannettava tietokone. Velaksi se tuli kyllä ostettua, mutta ei helposti ostopäätös syntyi.

Mistähän moinen johtuu...kun vaatteita ja huonekaluja on hirvittävän vaikea ostaa?